Mến Yêu Hằng Ngày, 18-04

MẾN YÊU HẰNG NGÀY – ĐỪNG CỨNG LÒNG NỮA!
Thứ 7, 18-04-2020 (Mc 16, 9-15)
 

Sau khi sống lại vào lúc tảng sáng ngày thứ nhất trong tuần, Đức Giê-su hiện ra trước tiên với bà Ma-ri-a Mác-đa-la, là kẻ đã được Người trừ cho khỏi bảy quỷ. Bà đi báo tin cho những kẻ đã từng sống với Người mà nay đang buồn bã khóc lóc. Nghe bà nói Người đang sống và bà đã thấy Người, các ông vẫn không tin.
Sau đó, Người tỏ mình ra dưới một hình dạng khác cho hai người trong nhóm các ông, khi họ đang trên đường đi về quê. Họ trở về báo tin cho các ông khác, nhưng các ông ấy cũng không tin hai người này.
Sau cùng, Người tỏ mình ra cho chính Nhóm Mười Một đang khi các ông dùng bữa. Người khiển trách các ông không tin và cứng lòng, bởi lẽ các ông không chịu tin những kẻ đã được thấy Người sau khi Người trỗi dậy. Người nói với các ông: “Anh em hãy đi khắp tứ phương thiên hạ, loan báo Tin Mừng cho mọi loài thọ tạo. 

SUY NIỆM

“Sau cùng, Người tỏ mình ra cho chính Nhóm Mười Một đang khi các ông dùng bữa. Người khiển trách các ông không tin và cứng lòng, bởi lẽ các ông không chịu tin những kẻ đã được thấy Người sau khi Người sống lại.” Mc (16,14)

Tại sao các tông đồ không tin việc Chúa Giê-su đã sống lại từ cõi chết? Họ chính là những người trực tiếp chứng kiến những phép lạ từ Chúa Giê-su, đã đồng hành cùng Ngài ngày này qua ngày khác ròng rã ba năm trời. Nghe những bài giảng và sự dạy dỗ đầy uy quyền của Ngài. Ấy thế mà, sau khi Ngài sống lại, lòng họ lại trở nên chai đá và không tin lời những người đã gặp Chúa Giê-su thuật lại. Chúa Giê-su đã phải hiện ra và đưa bằng chứng trước mắt các ông.

Sự khó khăn để đón nhận sự Phục Sinh của các tông đồ cũng là sự khó khăn chung của chúng ta. Đây là sự khó khăn của tâm hồn chai đá. Các tông đồ muốn tin lắm, nhưng họ không thể để bản thân tự do đón nhận sự Phục Sinh với niềm tin đích thực được, cho đến khi họ có được các bằng chứng. Khi Chúa Giê-su hiện ra với Nhóm Mười Một, Ngài đã khiển trách các ông vì sự cứng lòng tin. Qua việc này, Chúa Giê-su mời gọi chúng ta hãy có đức tin vững vàng và chấp nhận nhiều điều dưới ánh sáng đức tin.

Đức Tin là một món quà Chúa tặng, giống như một ngọn lửa nhỏ bé trong trái tim mỗi người. Nếu chúng ta không nhen nhóm từng ngày, thổi bùng nó lên, mà để nó vô tư tiếp xúc với gió thì sự bất cẩn này sẽ làm ngọn lửa đức tin bị dập tắt trước khi được lớn lên.

Mục đích của Ki-tô hữu chúng ta là làm sao cho ngọn lửa đức tin nhỏ bé đó trở thành ngọn đuốc rực cháy theo cách mà Thiên Chúa muốn. Điều này là khả thi. Ngọn lửa đức tin hoàn toàn có thể được bùng lên và cháy sáng đến mức không gì có thể dập tắt được. Vậy bạn đã sẵn sàng làm cháy sáng ngọn lửa đức tin này chưa? Và làm thế nào để làm được điều này?

Trước tiên, chúng ta cần phải bảo vệ nhúm lửa nhỏ bé đã được nhen nhóm trong lòng mỗi người, và không ngừng nhen nhóm mỗi ngày để nó được lớn lên. Điều này được làm bằng cách cầu nguyện mỗi ngày một cách cẩn thận, tránh sự bất cẩn trong đời sống cầu nguyện. Vì cầu nguyện chính là chìa khóa để Chúa lớn lên bên trong chúng ta từng ngày. Ngài luôn luôn ở đó, trò chuyện và mời gọi chúng ta tin Ngài. Mỗi khi ta nghi ngờ hay trở nên cứng lòng, khi đó ta đặt ngọn lửa trong nguy cơ bị dập tắt. Nhưng ngược lại, nếu ta chú tâm xây dựng, ngọn lửa đức tin sẽ được vun vén và lớn lên trong ta. Cầu nguyện, lắng nghe, tìm kiếm, yêu thương và tin tưởng là những cách thức làm cho đức tin, mà Thiên Chúa đã tặng ban, được lớn lên trong ta. Nếu như các Tông Đồ, chỉ cần họ đặt phần thưởng đức tin này vào tận đáy lòng, làm lớn nó bằng tình yêu của con tim, chắc hẳn là các ông đã dễ dàng nhanh chóng tin vào sự Phục Sinh của Chúa mà không cần phải chứng kiến tận mắt.

Phản tỉnh: Hôm nay hãy suy ngẫm về việc bạn không thể nhìn thấy Chúa Kitô Phục Sinh một cách thể lý, nhưng bạn có khả năng như các tông đồ xưa là có thể hiểu biết và yêu mến Chúa Phục Sinh.
Bạn đã làm gì để tình yêu của Chúa Kitô được lớn lên trong bạn? Bạn đã làm gì để biến cuộc sống đức tin của bạn thành ngọn lửa rực cháy và có thể cháy lan đến những nơi bạn đi qua. Hãy phấn đấu để cầu nguyện mỗi ngày và bạn sẽ nhìn thấy niềm tin vào Chúa Kitô triển nở rực rỡ như thế nào.

Lạy Thiên Chúa con yêu mến và tin tưởng vào Ngài. Xin giúp thổi bùng ngọn lửa đức tin mà Ngài đã gieo vào lòng con để thành một ngọn lửa rực rỡ và thắp sáng mọi sự. Xin cho con biết Chúa và yêu Chúa hơn, để cho sự hiểu biết và tình yêu này biến đổi đời con. Xin thanh luyện tâm hồn con bằng ngọn lửa này, và giải phóng con khỏi mọi sự làm cho tâm hồn trở nên cứng cỏi. Lạy Chúa Giê-su, con tín thác vào Ngài. Amen.
____
Nhóm Bạn Đường Linh Thao
Nguồn: https://mycatholic.life/books/catholic-daily-reflections-series/lent-and-easter-reflections/8-octave-of-easter/

Softening Your Heart
Saturday of the Octave of Easter
But later, as the Eleven were at table, he appeared to them and rebuked them for their unbelief and hardness of heart because they had not believed those who saw him after he had been raised. Mark 16:14

Why did the Apostles fail to believe Jesus had risen from the dead?  They had seen so many amazing miracles first hand from Jesus.  They lived with Him day in and day out for three years.  They heard Him preach and teach with perfect authority and grace.  And now, after He rose from the dead, their hearts were hardened and they did not immediately believe.  Jesus had to appear to them and offer this proof to their own eyes.

This struggle that the Apostles went through is one that is all too common.  It’s the struggle of a hardness of heart.  They wanted to believe, but they couldn’t let themselves freely embrace the Resurrection with true faith until they had some proof.  Little did they know that all the proof they needed was already within them.
So often we are invited by Jesus to have faith and believe in Him and to accept many things as a matter of faith.  The gift of faith is like a small flame within our hearts that we carelessly expose to the winds.  This carelessness allows the flame of faith to be extinguished before it can grow.

The goal of our Christian walk is to let that flame of faith become the blazing fire that God wants.  And it’s possible!  It’s entirely possible to let that flame become so all-consuming that nothing can put it out.  Are you willing to do what you need to so as to let that flame glow brightly?  And how do we do this?
The path to this blazing fire of faith within has to do with the way we handle that spark which is already there.  We have to care for and nurture that small flame.  We have to treat the beginnings of our faith with great care.  We must guard it and feed it so that it grows.  This is done, in part, by avoiding carelessness in our life of prayer. 

Prayer is the key to letting God grow within.  He is there, speaking to us and calling us to believe.  Every time we doubt, or harden our heart, we expose that tiny flame to the elements.  But every time we intensely focus upon that flame, we enable it to grow and take hold.  Praying, listening, seeking, loving and believing are the ways to the faith God wants to bestow upon us.  And if the Apostles would have just let that gift of faith, planted deep within, grow by a softening of their hearts, they would have quickly and easily believed that Jesus was alive without having a need to see Him with their own eyes.

Reflect, today, upon the fact that we do not see the Resurrected Christ in a physical way, but we do have the same ability as the Apostles to know and love Him.  What are you doing every day to let this love and knowledge of Christ grow?  What are you doing in your own faith life to let this flame become a blazing and all-consuming fire?  Recommit yourself this day to prayer, and watch your faith in Christ grow brightly!

Lord, I love You and I believe in You.  Help me to fan the flame of faith planted in my heart into a blazing and all-consuming fire.  Help me to know and love You so that this knowledge and love transform me.  Purify my soul by this fire and free me from any hardness of heart.  Jesus, I trust in You.

178 thoughts on “Mến Yêu Hằng Ngày, 18-04

 1. pts terbaik sumatera says:

  Hi! Do you know if they make any plugins to help with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thank you!

 2. gableg says:

  **Are you the copyright owner or authorized to act on the copyright owner’s behalf?**

  Yes. I am the [private] and copyright owner of this file.

  **Please provide a detailed description of the original copyrighted work that has allegedly been infringed. If possible, include a URL to where it is posted online.**

  This is the project where we issue the licenses to the participating teams.
  For a list of the teams and their corresponding team names: https://cumendigat.weebly.com

  6add127376 gableg

 3. chaheaf says:

  Additionally, you can add custom background images, so it’s sure to blend in with your desktop. In short, this new program is a great addition to the Windows-based multimedia toolbox.Washington (CNN) As the first family met with members of the Israeli Knesset last week, President Donald Trump assured the two leaders of “total and complete” support for Israel.

  But Trump will have to be all persuasions — and maybe even give even more of them — https://leidownvicu.weebly.com

  6add127376 chaheaf

 4. gabjah says:

  Set your JSON coding standards or validations by creating JSON name property structures for each fields.

  In Detail

  JSONBuddy brings a simple way to convert JSON code to XML code.
  As the JSON editor that creates XML codes from the JSON format, JSONBuddy is a handy tool to ensure you are using the right codes when you generate JSON.

  Basic Features
  * Convert the JSON document to XML document
  * Process multiple documents simultaneously
  * Obtain detailed error http://egomemei.com/chanview?f=&url=https://prodhiciter.weebly.com

  6add127376 gabjah

 5. odyhan says:

  Plus, it offers a user-friendly way of monitoring folders by reducing your workload.

  Is its interface as simple as the title describes, or is it a bit more complicated? Is there any documentation? Maybe a manual? I am interested in the software to check if my mailscripts really do work any longer, I am my mailscripts are not deleted.

  A:

  To answer your question: TheFolderSpy looks like a very basic piece of software https://xn--80apaiifgbp3bu.xn--p1ai/bitrix/rk.php?goto=https://prosanlinka.weebly.com

  6add127376 odyhan

 6. sanjtri says:

  It is a great program for MSN Messenger.
  MSN Content Adder version 3.7 revised:latest newsStage transitions: a biogeographical “centrepiece” of evolutionary diversification.
  Generations of scientists have connected morphological and molecular evolutionary diversity with adaptive landscape patterns in tropical rainforest, and these links have been examined from a variety of phylogenetic perspectives. However, a major gap in our understanding of the processes of evolution is that few studies have explicitly incorporated the geographical https://ourvipnetwork.com/upload/files/2022/05/phlMZRou2kWONzjNHRhv_19_daa4656f11ab83aa4dfcccc256af9631_file.pdf 05e1106874 sanjtri

 7. elllate says:

  Unlike other synchronization apps, JFileSync does not force you to use a specific folder-folder naming convention. Let your imagination take you where it will!
  Features:
  – Synchronizes two folders by comparing their content
  – Includes optional automatic state tracking so your synchronization can be stopped at any time
  – Pairs any folder with any folder without any pre-defined folder-folder naming convention
  – The wizard can indicate why each pair was skipped or delayed
  – The wizard can warn you https://www.bgcweld.org/profile/bankhyrdmacountiva/profile
  66cf4387b8 elllate

 8. liusgra says:

  Moreover, if you need to examine your system’s processor and graphics card to check the configurations, the status window shows all your available devices.
  The second feature I was really happy about was that the list of referenced example and does not offer us any trouble. First, we can find out that our example is a prometheus client. We don’t need to remember what config struct looks like, the service can explain what it is. In the image of the PodInfo message, https://www.adventurebiketv.com/profile/Dct4-Calculators-DCT4-Unlock-Codes-Windows/profile
  66cf4387b8 liusgra

 9. hiriform says:

  This is a port of the opensource utility in Python 3.x for viewing Paradox and ViTables base files. It was originally written for use with the Paradox Tray library and the ViTables Python code.

  It runs on any platform Windows 2000, XP, 2003, Vista, 7.x, and 10, macOS 10.x (Core Mac) and On Linux.

  Contains the code for opening paradox tables, interpreting them in viitable code and presenting them https://bouconmuhartbidima.wixsite.com/missconkuti/post/heroes-and-generals-hack-2019
  ec5d62056f hiriform

 10. horisumm says:

  Still, the app does in fact add a layer of functionality to the system, so do not hesitate to give it a shot.

  FileExtensionsManager Review

  FileExtensionsManager is the simplest tool to edit or edit extensions of many files.

  PROS

  Great for newbies: It should be easy for people to use the software without any trouble or knowledge of how the registry works.

  Very Simple Editor: The application needs no complicated user interface, just the https://socialcaddiedev.com/download-work-ebook-sobotta-edisi-23/
  ec5d62056f horisumm

 11. fawpey says:

  Even though it takes a while to setup, it is a well-rounded program and overall, it can be an interesting choice even if it is not the first office suite you tried.
  More information

  Be it a home office or an architect, photographer or an investor, Macbook Pro is a versatile computer that can fulfill any and every need of any user. Macbook from apple can be one of the best purchases of your lifetime if you are looking for portable and powerful…

  When http://realtorforce.com/wp-content/uploads/2022/06/milfreb.pdf
  ec5d62056f fawpey

 12. hedbert says:

  What’s cool about the application is that you can use it without having to understand the complexities of the Windows system, since it is so easy to use.
  Pros:
  • Windows Service
  • Control of Windows Update Services
  • Minimalistic GUI
  • Easy to use
  • Comes with Free version
  • Works with all versions of Windows

  Having visited several warchivals in the bookshops of Paris, my impression is that traditional tree-based catalogues are https://flightdealscentral.com/wp-content/uploads/2022/06/patyam.pdf
  ec5d62056f hedbert

 13. fallverd says:

  Operating System: Windows 7, 8, and 10
  App Size: 1.5MB
  Price: $4.99 [Free for the first 14 days]

  MORE INFORMATION

  Unfortunately, we were not able to find any further information about FileExplorerGallery on the Internet. All we could gather about the app, is that it is a free program from Avanquest Software.
  However, we found a decent online forum, which can really provide you with some https://estalink.fun/upload/files/2022/06/FpnDqF6Qzpl6EGZuy2dh_04_004db477ddc26bf7d6e4887d73731593_file.pdf
  ec5d62056f fallverd

 14. alagath says:

  You can also give VSO a try to see if it’s the kind of tool you want to use. It is much like All Video Player, but it lacks one distinct feature, which is the option to edit videos.
  Mozilla Thunderbird Email Client is the best way to get more from your email. Through this email client you can do emailing, keep your contact’s address in your inbox, manage your attachments and calendar events, forward and reply email and so much https://biancaitalia.it/wp-content/uploads/2022/06/ardraf.pdf
  ec5d62056f alagath

 15. edwalaty says:

  Monday, November 8, 2011

  The Automatic Hubbub of all Time () (aka. “AHT”) — indicates your state of involvement with the conversation, with your hubbub revealing your level of engagement with the topic. I have used the word blog before. and now it continues in the latest deliver of Web 2.0; the blog. So, what is a “blog”?
  Think about your social networks, and your latest online activity. Do you ever try to describe the experience you had on Twitter last week? What did you post?

  Can you say what you posted http://www.cad2parts.com/?p=4670
  ec5d62056f edwalaty

 16. fersel says:

  How to use
  Download & Install
  You can download List Manager directly from its official site.
  The release version is.EXE, you can run it directly from its directory.
  Or you can download it via BitTorrent and transfer to your computer.

  See also
  List processing software
  Listware
  List Manager vs Mail Processors

  References

  Category:Email list software
  Category:Utilities for WindowsQ:

  cURL to send credentials to https://www.naturenne.de/2022/06/04/downloadorionpreludeultimateedition/
  ec5d62056f fersel

 17. hervoll says:

  ■ Monitoring the firewall on teh background.
  ■ Ability to send new SMS to another mobile phone right from computer workstation (this is not available when phone is absent).
  ■ Ability to receive calls on gsm mobile phone.
  ■ The possibility to watch video on mobile phones.
  ■ Viewing of audio files on the mobile phone.
  And here is feature list of the “MyGSM”:
  ■ MS- http://yogaapaia.it/wp-content/uploads/2022/06/selcha.pdf
  ec5d62056f hervoll

 18. quiqulli says:

  Watch This Software Run Windows Smartly In The Future:

  Windows 8 and Windows 7 bundles tons of new apps and many previously released apps are upgraded; So it’s very likely that Microsoft will discontinue Windows 7 officially; Microsoft is creating a new Internet Explorer, named Edge Browser, but many web sites will still look fine in Chrome because it supports some old apps; So Microsoft will try to recreate all defunct apps and sell them at affordable prices; Also, some apps will be https://atdundaiclicex.wixsite.com/piefronmernye/post/torrent-manager-registration-code-updated-2022
  50e0806aeb quiqulli

 19. wenlgavr says:

  It all adds up to a nice and safe app, good enough to create a diary in the future.
  Buying note: Portable iDailyDiary is a free download and works with up to a 32-bit version of Windows. It is available in English and German.

  AirCAD Technology is a weather forecasting and climate research software.
  The application enables you to download the daily weather information from the Meteo France. Also, you can receive forecasts up to five days https://cosasparamimoto.club/wp-content/uploads/2022/06/Resource_Tuner_Console.pdf
  50e0806aeb wenlgavr

 20. abupere says:

  Slim Synergy User Interface Descriptor File HeaderMenu Name*:

  Snippet to remove IE8.5 certificate errors
  Use “Mozilla Firefox” instead of Internet Explorer
  Click on the button below and then save the file to upload it.
  Download IE9
  Visit the download center: Internet Explorer v9
  Visit the download center: Internet Explorer v8
  Instead of typing the download instructions, choose add-> when prompted to provide a free update http://tlcme.org/2022/06/06/powergadgets-crack-activation-free-3264bit-updated-2022/
  50e0806aeb abupere

 21. markass says:

  Contains suggestions for future application functionality.

  Teamspeak 2.0.34.2
  Teamspeak is Live Audio Streaming Communication Software that works on all platforms (PC, MAC, Nintendo & Playstation) and is supported on over 50 browser features, such as IE, Firefox, Chrome and Safari. You can even use Teamspeak in your internet browser, on your Laptop, PC and even as a stand-alone player.

  FrontPage 2003 Express SP3
  Control https://dutchspecialforces.eu/smartklix-crack/
  50e0806aeb markass

 22. 카지노싸이트 says:

  What i do not realize is in fact how you are not actually much more smartly-appreciated than you might be now.
  You are very intelligent. You know therefore considerably in relation to this topic, made me individually believe it
  from numerous numerous angles. Its like men and women are not fascinated unless
  it is one thing to do with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding.
  At all times deal with it up!

  Have a look at my site: 카지노싸이트

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.